Prismodtager 2012: Joan Fisker Hougaard

Prismodtager: Joan Fisker Hougaard, Socialpædagog. Prisen blev uddelt søndag den 25. marts 2012, i logen Sct. Stephan’s lokaler, Kystvejen 7, 8000 Århus C, kl. 11.00 til 16.00

Om prismodtageren:

Joan Fisker Hougaard er uddannet socialpædagog. Hun er gift og har 2 (voksne) børn.

Joan Fisker Hougaard har været ansat som leder af Reden, Århus, siden 2000. Reden er et anonymt være- og rådgivningssted for kvinder, der har en svær livssituation på grund af misbrug og prostitution.

Reden har ca. 20 frivillige medarbejdere tilknyttet.

Formålet med institutionen er at yde støtte til den nævnte gruppe af kvinder, som således får mulighed for resocialisering og få et liv.

Joans målsætning er at udøve næstekærlighed og bygge bro mellem de svage og stærke i vort samfund.

Joan, som er en stærk personlighed, har bevist sit værd som et menneske, der fastholder sine meninger og fokuserer på sin målsætning i forbindelse med ledelsen af Reden. Joan er også aktiv som foredragsholder, hvor hun fortæller om sit arbejde.
Joans fik i 2010 en kæmpe udfordring, idet Reden på grund af ombygning i lokalerne i Sjællandsgade var nødt til at flytte i andre lokaler i en anden bydel i Århus, men det lykkedes, og arbejdet kunne fortsætte med at tage imod brugerne, og det takket være Joans engagement og støtte fra de frivillige medarbejdere, som var med til at gøre det muligt.

Det er med ydmyghed at Logen Sct. Stephan har fremsendt indstilling af Joan Fisker Hougaard til at modtage SerapionsPrisen 2012. Vi har i Logen Sct. Stephan kendt Joan gennem flere år for hendes utrættelige og uegennyttige arbejde med de svage i vort samfund, og vi brødre i Logen Sct Stephan er glade og stolte over, at vor kandidat blev valgt som værdig modtager af SerapionsPrisen i 2012, og vi er sikre på, at statuetten vil få en meget synlig plads i Reden og således vække de gode minder fra overrækkelsen igen og igen.

Prisen indstillet af: Logen Sct. Stephan, Ålborg

Copyright © 2017 · Serapion