Prismodtager 2002: Projekt Østbørn

Modtager på vegne af den humanitære organisation: Beredskabsforbundets Projekt Østbørn:

FR. Maren Tang Stausholm, 7500 Holstebro

Den humanitære organisation Beredskabsforbundet har siden 1992 under titlen “Projekt Østbørn” arrangeret sommerlejre i Danmark for børn i Østeuropa. I 1994 indledte forbundet et samarbejde med bystyret i Katowice i Polen. Nu kommer der hvert år cirka 200 børn fra dette område, som er præget af kulminedrift, på sommerferie i Danmark. I år er de 200 børn fordelt på seks lejre. Beredskabsforbundet modtager ikke statsstøtte og er derfor afhængigt af frivillige hjælpere og af støtte i form af naturalier og økonomiske bidrag

Maren Stausholm har i mange år været kredsleder i Beredskabsforbundet og i kraft af denne position udfører hun bl.a. et stort og uegennyttig arbejde, med at skaffe økonomiske midler til ”Projekt Østbørn” der giver Polske børnehjemsbørn mulighed for ophold og sommerferie samt andre gode oplevelser i Danmark.

Det er frivillige fra Beredskabsforbundet, der bruger to uger af deres ferie på de polske børn.
Maren Stausholm er lejrleder, og hun er ikke i tvivl om, at hendes tid er givet godt ud på børnene.

” Vi har besøgt børnene på børnehjemmene i Polen, og lederne dernede fortæller, at det er som om børnene får et højere selvværd af at have været heroppe, men vi giver dem nok også mere frihed, siger Maren Stausholm”.

Lejren i Holstebro er én ud af 6 lejre, der i alt tager imod 200 polske børn hvert år.

Prisen indstillet af: Logen Venia, Holstebro

Copyright © 2017 · Serapion